Veel gestelde vragen GezondheidsBon

Klik op jouw vraag

Wat is een GezondheidsBon?

De Gezondheidsbon is een unieke cadeaubon voor producten en diensten die een gezondere levensstijl ondersteunen. Je kunt een GezondheidsBon in twee varianten bestellen: een Giftcard, met de uitstraling van een creditcard of een E-card, een digitale cadeaubon die direct naar een email-adres gestuurd kan worden.

Bij de GezondheidsBon Giftcard heb je de mogelijkheid om er een cadeauverpakking bij te bestellen.

Kijk bij het Aanbod welke partners de GezondheidsBon accepteren als betaalmiddel.

Hoe kan ik mijn GezondheidsBon activeren?

Heb je voor iemand een GezondheidsBon Giftcard aangeschaft en is deze via de post bezorgd? Zorg dan dat je de GezondheidsBon activeert voordat je deze cadeau doet. Je hebt een mail ontvangen met een activatiecode. Ga naar de activatie-pagina en vul daar de kaartcode en de activatiecode in. Een GezondheidsBon E-card hoeft niet geactiveerd te worden.

Heb je geen activatiecode ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Waar kan ik mijn GezondheidsBon uitgeven?

Het Aanbod van de GezondheidsBon is ingedeeld in verschillende categorieën. Kijk bij de categorie van jouw voorkeur om te zien welke partners de GezondheidsBon accepteren als betaalmiddel. Heeft een partner meerdere vestigingen? Kijk dan op de website van de desbetreffende partner voor de verschillende locaties. Ook voor meer informatie over de partners kan je doorklikken naar de eigen website.

Hoe kan ik mijn GezondheidsBon uitgeven?

Bij al onze partners die hun producten via een webshop aanbieden kies je eenvoudig welk gezond product je wilt aanschaffen. Bij het betalen krijg je de optie om met een Gezondheidsbon te betalen. Hier vul je de 19-cijferige code van jouw GezondheidsBon in. Ook wordt het meestal gevraagd om een beveiligingscode. Dit is een 6-cijferige code die bij een GezondheidsBon Giftcard onder de kraslaag te vinden is. Bij een GezondheidsBon E-card staat deze beveiligingscode ook vermeld. De waarde van jouw bon wordt verrekend met het bedrag van het product. Is het bedrag van de aanschaf hoger dan de waarde van jouw GezondheidsBon dan kan je met een andere betaalmogelijkheid het resterende bedrag bij betalen. Bij de partners van de Gezondheidsbon die geen webshop hebben kan je jouw GezondheidsBon gebruiken bij de betaling aan de kassa. Jouw GezondheidsBon wordt gescand en de waarde van jouw GezondheidsBon wordt verrekend met het totaalbedrag.

Hoe kan ik de waarde van mijn GezondheidsBon opvragen?

Als je het 19-cijferige nummer dat op je GezondheidsBon staat invult bij de saldochecker dan kan je de huidige waarde opvragen.

Kan ik het tegoed op mijn GezondheidsBon in meerdere keren besteden?

Is de waarde van jouw GezondheidsBon meer dan de prijs van je aanschaf, dan blijft het resterende bedrag op jouw GezondheidsBon nog steeds geldig. Dit resterende tegoed kan je op een later moment bij een andere partner besteden. Is het totaalbedrag meer dan de waarde van jouw GezondheidsBon, dan betaal je het restant zelf bij.

Waar vind ik de beveiligingscode?

Bij betalingen in een webshop wordt meestal gevraagd om, naast de 19-cijferige code van de GezondheidsBon, ook een beveiligingscode in te vullen. Dit is de 6-cijferige code die op een GezondheidsBon Giftcard onder de kraslaag staat. Heb je een GezondheidsBon E-card, dan staat deze 6-cijferige beveiligingscode ook vermeld op je GezondheidsBon.

Sommige webshops gebruiken in plaats van een beveiligingscode de term verificatie-code. Hier wordt dezelfde 6-cijferige code op je GezondheidsBon mee bedoeld.

Kan ik een GezondheidsBon inwisselen voor geld?

Nee, een GezondheidsBon is alleen inwisselbaar voor producten en diensten bij aangesloten partners van de GezondheidsBon. Ga naar het Aanbod om te zien waar je met een GezondheidsBon terecht kunt.

Ik ben per ongeluk mijn GezondheidsBon kwijtgeraakt, wat nu?

Eenmaal eigenaar van een GezondheidsBon ben je zelf verantwoordelijk voor verlies of diefstal. Als je de GezondheidsBon al hebt geactiveerd en je hebt de cijfercode nog in bezit kan je deze code gebruiken als je een online aankoop wilt doen. Wil je de GezondheidsBon na diefstal laten blokkeren? Neem dan contact op met de klantenservice.

Wat is de geldigheidsduur van mijn GezondheidsBon?

Een GezondheidsBon is tot twee jaar na uitgifte geldig. Het is mogelijk om deze periode te verlengen. Kijk bij de algemene voorwaarden hoe je dit kan aanvragen, zodat je alsnog met jouw GezondheidsBon kan betalen.  Bij de saldochecker kan je naast de waarde ook zien tot wanneer je GezondheidsBon geldig is.

Een winkel wilde mijn GezondheidsBon niet accepteren, terwijl deze wel tussen het aanbod staat, wat nu?

Soms komt het voor dat niet alle vestigingen van een keten meedoen als partner van de GezondheidsBon. Het kan ook zijn dat een partner van de GezondheidsBon zowel een webshop heeft als een fysieke winkel, maar een van de twee niet heeft aangesloten bij de GezondheidsBon. Heb je vragen over een specifieke partner, stel deze dan via de klantenservice.

Waar kan ik een GezondheidsBon aanschaffen?

Een GezondheidsBon kan je op meerdere plaatsen kopen. Online kan je hem aanschaffen op onze eigen site. Ook heb je de mogelijkheid om een GezondheidsBon E-card, een mooi vormgegeven PDF-bestand, direct naar een email-adres te laten sturen zodat je de GezondheidsBon direct cadeau kan geven. Daarnaast verkopen giftcards.nl, cadeaukaart.nl en opladen.nl de GezondheidsBon ook online.

Bij alle winkels van de Vitaminstore kan je ook direct een GezondheidsBon aanschaffen. Klik hier voor een Vitaminstore bij jou in de buurt.

Wil je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent de GezondheidsBon en haar Partners schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal, Paypal, overmaken en creditcard.

Met welke waardes kan ik een GezondheidsBon aanschaffen?

De waarde van de GezondheidsBon is door de gever zelf te bepalen. Dit kan een bedrag zijn tussen de €10,- en €150,-.

Kan ik de GezondheidsBon rechtstreeks versturen naar ontvanger van mijn cadeau?

Ja, als je een GezondheidsBon Giftcard via de post wilt versturen is het mogelijk om het afleveradres van de persoon aan wie je de GezondheidsBon wilt geven in te vullen.Zorg wel dat je de activatiecode naar deze persoon doorstuurt, anders is de GezondheidsBon niet te gebruiken.

Bij een GezondheidsBon E-card vul je het email-adres in van de persoon aan wie je de GezondheidsBon wilt geven.

Kan ik een cadeauverpakking bestellen bij een GezondheidsBon?

Het is mogelijk om bij een GezondheidsBon Giftcard een mooie cadeauverpakking te bestellen. Het heeft de grootte van een envelop en heeft ruimte om een persoonlijke boodschap op te schrijven. De verpakking is makkelijk aan te vinken bij het bestelproces. De extra kosten voor een verpakking bedragen €0,99

Hoe lang duurt het voordat ik mijn GezondheidsBon binnen heb?

Als je vandaag een GezondheidsBon bestelt en je kiest er voor om hem thuis te laten sturen kan je rekening houden met een verzendtijd van 1-2 werkdagen. Als je er voor kiest om een GezondheidsBon als PDF-bestand naar je mail te sturen heb je hem binnen een half uur in bezit.

Hoe bestel ik meerdere GezondheidsBonnen voor mijn bedrijf?

Wil je meerdere GezondheidsBonnen tegelijk bestellen of wil je op factuur bestellen? Neem voor zakelijke bestellingen direct contact op  via zakelijk@gezondheidsbon.nl of vul het formulier Zakelijk Bestellen in.

Hoe kan ik een product retourneren?

Als je een product wilt retourneren dat je met een GezondheidsBon hebt gekocht ben je afhankelijk van de geldende voorwaarden van de desbetreffende winkel of webshop. Het kan voorkomen dat je een tegoedbon ontvangt die alleen bij die winkel of webshop te besteden is. Krijg je geen tegoedbon dan ontvang je geld retour. Houd wel rekening met de retourneertermijn van de desbetreffende winkel of webshop.

Wat zijn de verzend- en administratiekosten?

Om een GezondheidsBon te kunnen ontvangen over de post worden verschillende kosten gemaakt. Deze kosten bestaan uit verzendkosten, administratiekosten en transactiekosten. Deze kosten bedragen in totaal €1,50. Wil je een E-card bestellen worden er alleen administratie- en transactiekosten gemaakt. Deze kosten bedragen €0,99.

andrewhoVeel gestelde vragen GezondheidsBon